Eğitim

“Çabalarımızın tümü hepinize daha iyi eğitim hizmeti sunmaktır.”

2022-2023 eğitim öğretim yılı dolayısıyla Şehit Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık İlkokulunda program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Leblebici, 2022-2023 öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

Eğitimin herkes için temel bir hak olduğunu belirten Leblebici, “Eğitim, çok yönlü eğitimin temelidir ve hayat gelişme üzerine kuruludur. Gelişmek ve büyümek ise hayatın kendisidir. Bu nedenle eğitim herkes için temel bir haktır. Büyüyen sosyal talepler öğrencilerin sahip olması gereken yeni beceriler ve yaşam boyu eğitim gibi kilit kelimeleri eğitim perspektifi ile tanımlarsak bireyin kişiliğinin çok yönlü gelişimin temeli olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

Bakanlık olarak önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Leblebici, şöyle konuştu:

“Bu yıl ilk defa okullarımıza, ilkokullarımıza, ortaokullarımıza temizlik, kırtasiye küçük onarım ve okulun donatım, öğretim materyalleri gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceği bütçeyi doğrudan kendilerine gönderdik. Okullarımızın finansmanı, altyapılarına yapılan yatırım, taşımalı eğitim, ücretsiz ders kitapları, yardımcı kaynaklar, okul kütüphaneleri, ücretiz okul yemeği gibi birçok girdiye yapılan bu iyileştirmeler ile erişim, eşitlik kapsayıcılık, kalite ve verimlilik gibi ilkelere ulaşılmasında önemli gelişmeler elde ettik. Bu kapsamda kırtasiye, temizlik, donatım ve küçük onarım için illere 3 milyar 750 milyon lira para gönderdik. Bunun büyük bir kısmı harcandı. Bir kısmı da harcanmak üzere. 153 milyon ders kitabı, 100 milyon yardımcı kaynak kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Bu yıl kütüphanesiz okul bırakmadık ve kütüphanelere 80 milyona yakın kitap ulaştırdık. Okullardaki bilim teknolojileri laboratuvarlarını geliştirdik ve 24 bin bilgisayar ilave ettik. Bu yıl bin 400 anaokulu ve 10 bin anasınıfı hizmete girdi.”

Öğretmenlerin öğrencilerdeki potansiyeli ortaya çıkardıklarına de değinen Leblebici, “Sevgili eğitimciler. Her çocuğumuzun potansiyelini ortaya çıkaran, onların hayallerini gerçekleştiren birer kahraman olarak hepimizin hayatında özel rollere sahipsiniz. Sizlerin mesleki gelişimi için geçen sene 8,9 milyon olan ödeneği bu sene 33 kat artırarak 292 milyona çıkardık. Gelecek sene bu rakam 500 milyona çıkacak. Eğitimin kalitesini iyileştirme konusundaki kararlılığımız ile attığımız her adımda sizlerle birlikteyiz. Hepinize yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilerim.” ifadelerinde bulundu.

Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu da, “Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır.” dedi.

“Büyük Önder’imizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu, çok büyük bir güvenin ifadesidir.” Sözünü hatırlatan Telefoncu şöyle konuştu:

“Amacımız yalnızca bilgi aktarmak değil, Büyük Önder’in belirttiği gibi, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen milli ve manevi değerlerine sadık, vatanına bağlı, bilinçli iyi bir dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerimiz. Öğretmenlerinizden en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, çalışmaktır. Sizlerin bu bilinç ile planlı ve programlı çalışarak hedeflerinize ulaşabileceğinize ve yarının büyükleri olarak ülkemize yararlı bir birey olacağınıza inancımız tamdır.  Saygıdeğer veliler. Devletimizin, öğretmenlerimizin ve sizlerin, hepimizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve daima öğrencinizi desteklemektir.”

Kentte 160 bin kişilik dev bir ordu olduklarını belirten Telefoncu, yatırımlar konusuna da değinrek şöyle konuştu:

“Kırıkkale’mizde toplam 230 okulumuzda 51 bin 144 öğrencimiz ve 4 bin 350 öğretmenimizle dersbaşı yapıyoruz. İdarecimiz, öğretmenimiz memurumuz çalışanımız öğrencimiz ve velilerimizle yaklaşık 160 binlik dev bir orduyuz.Aile büyük olunca hizmet de büyük olacaktır. İlimizde ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kitapların sayısı 615 bindir. Bunları öğrencilerimize ulaştırdık. Okullarımızı, eğitim ortamlarımızı güzelleştirmek için gayretle çalıştık. 230 okulumuzun yaklaşık 200’ünde çalışma yaptık. Yık-yaplarımız, güçlendirmelerimiz büyük onarımlarımız, küçük onarımlarımız, doğalgaz dönüşümlerimiz gibi neredeyse dokumadığımız iş alanı kalmadı. Hazırlıklarımızı tamamladık. Eğitim öğretime başladık. İlimizde bu yıl 6 anaokulu ayrıca 1 tane özel eğitim uygulama okulumuzu hazırlıyoruz. İnşaatımız hızla devam ediyor. 4 okulumuzu yık-yap kapsamında yeniliyoruz. Ayrıca 15 okulumuzda büyük onarım gerçekleştirdik. 22 okulumuzda güçlendirme yaptık. Doğalgaz dönüşümü olmayan 22 okulumuzu doğalgaza kavuşturarak çevre dostu okula dönüştürdük. 100’den fazla okulu küçük onarım kapsamına aldık tadilatlarımızı hızla gerçekleştirdik. Sayın Bakanımızın başlattığı Temel Etiğimde 10 Bin Okul, Çevre Dostu 1000 Okul projeleri kapsamında tüm ilkokul ve ortaokullarımızda onarımlar gerçekleştirdik. Yine Sayın Bakanımızın başlattığı başka bir proje olan Köy Yaşam Merkezleri projeleri kapsamında 9 köyümüzde kapalı olan köy okullarımızın bakım onarımlarını yaparak köyde yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Buralarda sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi düzenlemeye başladık. Eğitim adına öğrencimiz, insanımız neredeyse bizler oradayız. En çok yatırımı ilimize yapan başta Sayın Bakanımıza ve bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Programda konuşmaların ardından öğrenciler tarafından halk oyunları ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Daha sonra ise Vali Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından ilk ders zili çalınarak öğrenciler sınıflara alındı.

Vali Tekbıyıkoğlu ve beraberinde Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, Başkan Leblebici, şehit ailesi ve diğer davetliler tarafından, okulda oluşturulan Şehit Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık’a ait şehit köşesi de ziyaret edildi.

Heyet, okuldaki sınıflara girerek ilk dersi dinledi, öğretmen ve öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılını tebrik etti.

Düzenlenen programa, protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli ve veli katıldı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu