Spor

“Pedallar Anadolu’nun Kalbinde”

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Kırıkkale’de 22-25 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonası için Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen Basın Lansmanı’nda ayrıca; tamamen ilimizde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi tarafından geliştirilen KOP tarafından desteklenen Kırıkkale Anadolu adlı bisikletin tanıtımı gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısında konuşma yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu yarışın sloganına dikkat çekerek, “Slogan belirlenirken Kırıkkale’nin haritadaki şeklinin kalp şekline olan benzerliği ile belirlendiğini söylediler. Hakikaten kalp şekline benziyor ve haritanın tam kalp tarafında yer alıyor. Çok üzerine düşünülmüş isabetli bir karar olmuş. Burada lansmanını yaptığımız bir de bisikletimiz var. Bu bisiklet bizim Kırıkkale üretimi bir bisiklet. Kırıkkale markasını taşıyor” dedi.

ULUSAL YARIŞMALARDAN BİR TANESİ KIRIKKALE’DE YAPILACAK

Vali Tekbıyıkoğlu, “Geçen sene başlanan Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile mesleki eğitim merkezlerimizle beraber çalışarak ortaya çıkardığı bir kısmı elektrikli, bir kısmı da klasik bisikletlerin üretimini gerçekleştirmeye başladık. 100 tanesini vatandaşlarımıza, öğrencilerimize, bisiklet sporuyla merakı olanlara hediye edeceğiz. Spor bir ilin tanıtım işinde çok önemli. Malumunuz bir çok kent hem yurt dışında hem yurt içinde olsun bir sporla, bir kulüple özdeş olduğu zaman tanınırlığı ve bilinirliği artıyor. Bir çok diğer şehrin gayrisafi yurt içi hasılaya katkısı çok daha fazlayken, gelişmişlik seviyesi çok daha fazlayken; ama o şehir kulübünün veya bir sporla özdeş olması o şehrin tanınırlığını, bilinirliğini ve turizme olan katkısını artıracak şekilde tanıtımına faydası oluyor. Bizde Bisiklet Federasyonumuz ve onun çok değerli temsilcileriyle beraber ilimize nasıl bir katkıda bulunabiliriz diye bir araya geldik ve ülkemizdeki ulusal yarışmalardan bir tanesini Kırıkkale’ye hazırladık”

“VATANDAŞLARIMIZ VE KURUMLARIMIZLA ÇOK İYİ BİR TAKIMIZ”

“Bu yarışmayı her sene gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı tam olarak yaparsak artık uluslararası bir yarışma bizim ilimizde hayat bulacak. Sadece hayat bulmasıyla bitmeyecek. Aynı zamanda ilimizin, 43 şehrin gidiş yolunun üzerinde dediğimiz Kırıkkale bu güzergahlar takip edilirken yanından geçilip gidilecek bir şehir değil. Bir çok doğal güzellikleriyle, manevi durakları ve tarihi eserleriyle beraber Kırıkkale içerisinde vakit geçirilecek, eğlenilecek, gezilip görülecek bir şehir. Bu organizasyon bize bu fırsatı da verecek. Yani ilimizi bütün değerleriyle beraber sunma fırsatını elde edeceğiz. Bu valiliğimizin himayelerinde gerçekleşiyor ama çok önemli paydaşlarımız olacak. Bunu bir milli görev olarak, şehrimize olan bir sorumluluğumuz olarak algılamanızı bekliyorum. Belediyemize, kültür müdürlüğümüze, üniversitemize, il spor müdürlüğümüze ve yerel halkımıza çok büyük işler düşecek. Hep beraber bu yükün altından kalkacağız. Vatandaşlarımız ve kurumlarımızla beraber çok iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Katkılarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“KIRIKKALE ANADOLU” BİSİKLETİ TANITILDI

Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön tarafından Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’na forma hediye edildi.  Programda Vali Yardımcısı Vekili ve Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu tarafından basın mensuplarına Kırıkkale üretimi olan “Kırıkkale Anadolu” adlı bisikletin tanıtımı yapıldı. Tanıtımdan sonra konuşma yapan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, bugün burada yıllar içerisinde hem Avrupa şampiyonlarının hem de Dünya Şampiyonasının bir ayağı olacak olan Türkiye Şampiyonasının Kırıkkale ayağını başlatmanın mutluğunu yaşadığını ifade etti. Rektör Aslan, “Burada bulunan bisikletler birkaç yıl önce başlamış olan bir projenin ürünü. Hem Makine Mühendisliği hem de Elektrik Mühendisliği olarak çalıştık. Elektrik mühendisliği pillerle ilgili çalışmalar yaptılar, makine mühendisliği ise aksamlarla ilgili çalışmalar yaptı. Bu noktada bu projeye verilen desteklerden dolayı Valimiz Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

KIRIKKALE’Yİ TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Türkiye Şampiyonası Basın Lansmanında salona hitap eden Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, “Burada Sayın valimizin bir güzelliğinden daha bahsedeceğim. Kendisini ziyaret ettiğimizde ulusal ve daha sonra uluslararası anlamda Kırıkkale’ye değer katacak marka getirecek, Türkiye’de ve dünyada uluslararası takvimde yer alacak bir programı kendisi bizlere söyledi. Emir terakki ettik. Onunla ilgili çalışmaları federasyon başkanlığı ve genel sekterlik olarak başlattık. Kırıkkale’de böyle bir programı icra etmemize vesile olan Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’na teşekkür ediyorum. Bu bizim için hayırlı bir gün. Bir başlangıç. Ama bu başlangıç öyle bir başlangıç ki Türkiye’de profesyonel anlamda 400 sporcunun geleceği bir yarışı organize ediyoruz. 3 gün yarışın olacağı bir organizasyon. Yarışımız Cumhuriyet Meydanı, Millet Bulvarı, Bağdat Köprüsü, Bahşılı, Karaahmetli, Karakeçili, Çeşnigir Köprüsü, İğdebeli, Çelebi, Keskin, Hasandede olmak üzere 100 kilometrelik bir etap olacak. Yani sporcularımız hiç durmadan 3 saat pedal sırtında Kırıkkale’nin tanıtımına; Kırıkkale’nin dünyada yer alması için bisiklet sırtında canlı yayınlarla üç gün boyunca, Kırıkkale’nin marka olması için Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtacağız. Bunun için desteklerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim”dedi.

Lansmanda Bisiklet Federasyonu yetkilileri tarafından yarışın etapları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu