Manşet

Kıyafetlere Yapışan Sakızı Çıkarma

Kıyafetinize yapışan sakız sizi hemen strese sokmasın, doğru yöntemlerle sakızdan kolayca kurtulabilirsiniz. Otobüste, parkta, bahçede kıyafetinize yapışan sakızlar, okuldan dönen çocuğunuzun formasına leke bırakan sakızlardan Korkmayın, giysilerinizdeki sakız ve sakız lekelerini çıkarmak mümkün!

Kıyafetinize Yapışan Sakızı Dondurarak Çıkarmak
Kıyafetlerinizden sakız çıkarmada en çok tercih edilen yöntem; dondurma yöntemidir. Evinizde rahatça uygulayabileceğiniz bu yöntem, kumaşlara zarar vermeden sakızdan tamamen kurtulmanızı sağlar. Sakızı dondurma yöntemiyle kıyafetlerinizden çıkarmanız için izlemeniz gereken adımlar ise şöyle:

Kıyafetlerinizi bir dondurucu torbasına koyun ve sakızın dondurucu torbasına yapışmadığından emin olun. Bu yöntem her kumaş tipi için kullanılabilir.

Torbayı düzgünce kapatın ve giysiyi dondurucuya koyun. Torbayı buzdolabının dondurucu kısmında en az iki saat beklettikten sonra dışarı alın ve sakız lekeli kıyafetinizi torbadan çıkarın.

Kıyafetinize yapışan sakızı ısınmadan kıyafetinizden hemen kazıyın. Eğer sakızı tırnaklarınızla çıkaramıyorsanız kör bir bıçak kullanarak kıyafetinize zarar vermeden çıkarabilirsiniz. Bıçak gibi keskin aletleri kullanırken her zaman olabildiğince dikkatli olmaya çalışın.

Donan sakızın bu etapta kolaylıkla çıkması gerekir. Eğer bu işlemler sonrasında kıyafetinizde hala sakız lekesi var ise giysiyi elinizle yıkayın ya da durulamak için çamaşır makinesine koyun.

Diğer Yöntemler.

Kıyafetlerinizdeki sakızdan kurtulma yöntemleri arasında sakızı dondurarak çıkarmak sadece görünen kısmı; bunun dışında kıyafetinize zarar vermeden kullanabileceğiniz birçok ek yöntem de mevcut. Bu problemle başa çıkmak için kullanabileceğiniz üç farklı yöntem ve ürünü sizin için araştırdık.

Aşağıdaki yöntemleri uygulamadan önce kıyafetlerinizin temiz olduğundan emin olun. Bu yöntemleri lekeli kıyafetinizde kullanmadan önce küçük bir kumaşta test edin.

Limon suyu: Limon suyu, kıyafetlerinize yapışan sakızları çıkarmada harikalar yaratır. Üstelik bu çok ekonomik yöntem, kıyafetlere zarar vermeden kolayca uygulanabilir. Tek yapmanız gereken giysinizi limon suyuna batırıp sakızı kör bir bıçakla kazımak. Limon suyuna batırdıktan sonra kıyafetinizi en kısa sürede yıkayınız.

Saç spreyi: Kıyafetinize yapışan sakızı çıkarmak bu yöntemle hem kolay, hem de ucuzdur. Saç spreyini lekeli bölgeye sıkınca sakızın sertleştiğini göreceksiniz. Sonrasında sakızı giysinin üzerinden kazıyın.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu