Manşet

Kumaştan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar.

Her zaman en fazla cevap arayan soruların başında kumaştan yağ lekesi nasıl çıkar gelmekte ve değişik yöntemler denenmektedir.
Kumaştan yağ lekesi nasıl çıkar sorusunda en doğru cevapları arayan kişiler çok sayıda küçük çaplı araştırmalar yapmaktadır. Buldukları cevaplar arasında yer alan birçok yöntemler hiç zaman kaybetmeden uygulansa da istenilen etkili sonuçlar her zaman alınmayabilir. Bu tarz sorulara cevap olarak farklı yöntemleri şöyle sıralayabiliriz;

1 – Bulaşık Deterjanı Yöntemi
Yemek yaparken ya da yerken küçük kazalar kaçınılmaz olmaktadır. Özellikle kıyafetlerin üzerine yağ sıçraması sonucunda pek çok farklı yöntemler uygulanarak çözüm bulmaya çalışılmaktadır. Bunları başında bulaşık deterjanı gelmektedir. Yağ sıçrayan bölgeye bir miktar deterjan dökün ve 5 dakika bekleyin. Bekleme süresi sonunda ılık bir bez ile silin ve düşük derecede makinede yıkayabilirsiniz.

2 – Karbonat Yöntemi
Karbonat leke ve kirleri temizleme konusunda son derece başarılı olduğunda yağ sıçrayan bölgeye serpiştirin ve diş fırçası yardımı ile yüzeyi fırçalayın. Fırçanın yumuşak darbeler şeklinde olmasına dikkat edin. Daha sonra çamaşır makinesinde yıkama yapabilirsiniz.

3 – Yünlü Yüzeylere Nişasta Yöntemi
Yünlü kazaklara ya da kumaşlara dökülen yağ lekesi için nişasta uygulaması yapabilirsiniz. Nişasta yüzeylerin zarar görmesini engelleyecek dokuda olmaktadır. Ovalama sırasında lekeyi kaldırma gücü olan nişasta lekeli bölgeye serpiştirin. Üzerine ılık bir bez ile bastırın ve lekenin beze gelmesini sağlayın.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu