Manşet

Karla Mücadele Aralıksız Sürüyor.

Son yılların en fazla kar yağışının alındığı Kırıkkale’de,  Belediye ekipleri 28 Mahalle, 60 Bulvar, 259 Cadde, 3687 Sokak ve 1350 kilometrelik şehir içi ulaşım ağında çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ekipler kar küreme çalışmalarının ardından yol ve kaldırımlarda biriken kar kütlelerini kaldırıyorlar.

EKSİ 16 DERECEDE ÇALIŞTILAR

Kırıkkale son yılların en fazla kar yağışını alıyor. Cuma gününden itibaren şehri etkileyen kar yağışına karşı Kırıkkale Belediyesi karla mücadele ekipleri kar küreme çalışmalarının ardından yol ve kaldırımlarda biriken kar kütlelerini iş makineleriyle taşıyor. Ekipler ana caddelerde biriken kar yığınlarının trafikte problem teşkil etmemesi için çalışmalarını sıfırın altında 11 derecede gece saatlerinde de sürdürdü.

ULAŞIMIN SAĞLIKLI SAĞLANMASI İÇİN

Kırıkkale Belediyesi ekipleri yoğun kar yağışı ile birlikte ulaşımın sağlıklı şekilde işleyişinin sağlanması amacıyla yoğun bir mesai gerçekleştiriyor. şehrin ana arterleri, başta hastane ve dolmuş yolları olmak üzere cadde ve mahalle aralarında biriken kar kütlelerinin temizlenmesine yönelik çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Bu kapsamda Kırıkkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, ve Park ve Bahçeler Müdürlüğünce oluşturulan ekipler şehrin dört bir tarafında gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler ayrıca buzlanma tehlikesi oluşan yollarda ve kaldırımlarda tuzlama çalışması gerçekleştiriyor.

7/24 GÖREVDEYİZ

Gece sıcaklığının eksi dereceleri bulduğu Kırıkkale’de görevlerinin başında olan ekipleri önce gece vakti ve erken saatlerde ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, çalışanlara kolaylıklar diledi. Başkan Saygılı “Karın yağmaya başladığı ilk andan itibaren tüm gücümüzle sahada yer alıyoruz. Ekiplerimiz 7/24 sahada teyakkuz da. Uzun zamandır beklediğimiz kar yağışları çok şükür yaşanıyor. İnşallah ülkemiz ve şehrimiz için bereketli olur. Kar yağışıyla birlikte belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz ekiplerimiz Gerekli bölgelerde tuzlama ve yol açma çalışmalarını sokak, cadde demeden yaptık. Herkesin belirlenen kurallara uymaları çok önemlidir. Bu Dondurucu soğukta büyük bir özveri ile görev yapan tüm personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Tari

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu